Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Szivárvány téri Tagóvoda

Szivárvány téri Tagóvoda, Zalaegerszeg csácsbozsoki városrészében, családi házas zöldövezetben helyezkedik el.

Az óvoda 1997-ben került kialakításra, belső átépítéssel a modern iskolaépületben. A kétcsoportos, jól felszerelt óvoda lelkes használója - az épület adottságaiból, s a hagyományainkból adódóan a könyvtárnak, az ünnepségek megrendezésére alkalmas, tágas aulának, a Dús László galériának, a jól felszerelt tornacsarnoknak.

A kezdetek óta teltházzal működő óvodában, nagy szeretetben, tudásunk legjavát adva neveljük, fejlesztjük gyermekeinket.

Kétcsoportos óvodánkban négy óvodapedagógus és kettő dajka látja el a nevelési és gondozási feladatokat. Tárgyi felszereltsége gazdag, adottak a nyugodt játék feltételei, az érdeklődést felkeltő, képességfejlesztő játékszerek. Különös gondot fordítunk arra, hogy olyan pedagógiai eszközöket vásároljunk, melyek kiválóan alkalmasak a tevékenykedtető, differenciált, egyéni fejlesztésre.

Igyekszünk óvodánkat folyamatosan újítani, szépíteni. 2016. évben került felújításra a mosdó, illetve csoportszobáink parkettázva lettek és a gyermekek számára új fejlesztő helyiség lett kialakítva.

Udvarunkat az EU szabványnak megfelelően, a gyermekek igényeihez megfelelően alakítottuk ki. Megtörtént a parkosítás, a növények folyamatos gondozásában, ápolásában óvodásaink is aktívan részt vesznek.

Az iskolával szoros kapcsolatot ápolunk, ismerkedve a leendő tanító nénikkel, ezzel is megkönnyítve a zökkenőmentes iskolakezdést.

A városrész által szervezett rendezvényeknek állandó aktív résztvevői vagyunk.

Alapelv a mozgásigény kielégítése, mozgás megszerettetése, melyet az udvar mozgásfejlesztő eszközein túl a testnevelés foglalkozások is segítenek. A gyermekeink élvezhetik az intézményen belül található tornacsarnok előnyeit. Az óvodai tornaszertár modern, korszerű eszközökkel, tornaszerekkel felszerelt.

2013. nyarán átalakított és kibővített könyvtárunknak rendszeres látogatói vagyunk, ezzel is segítve a gyermekek könyv- és meseszeretetre nevelését.

Az intézmény Dús László galériájában szervezett kiállításoknak rendszeres látogatói vagyunk, ezzel próbáljuk megadni az alapot a művészeti látásmód kialakulásához. Alkalmanként óvodásaink alkotásaiban is gyönyörködhetnek a galéria látogatói.

Óvodai ünnepek, hagyományaink, családi rendezvények:

egészséghét, Márton nap, Mikulás, advent, lucázás, karácsony, farsang, március 15., húsvét, nyílt napok, anyák napja, évbúcsúztató, party nap, gyermeknap, kirándulások, kézműves napok, alapítványi bál.

Óvodánk egyéb kínálata:

  • hittan,
  • néptánc,
  • vízhez szoktatás,
  • Bozsik program keretén belül ovi foci,
  • korcsolya
Az óvoda hétfőtől-péntekig 6.45 órától 17.15 óráig fogadja a gyermekeket.

Galéria

Kapcsolat

Zalaegerszegi Belvárosi I. számú Óvoda Szivárvány téri Tagóvoda
8900 Zalaegerszeg, Szivárvány tér 1-3.

Tagintézmény igazgató: Németh Erika

Telefon:
+36 30/220-2669

E-mail:
zegszivarvanyovi@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek: 
6.45 - 17.15