Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Mikes Kelemen utcai Tagóvoda

 Az 1962-ben épült Mikes utcai Tagóvoda Zalaegerszeg nyugodt, csendes részén mégis a belvároshoz közel, a Vizslapark szomszédságában helyezkedik el.


A 100 kisgyermek családi házas, illetve 4 emeletes lakótelepi házakból érkezik az óvodába.

A Vackor, a Pillangó, a Hétszínvirág és a Micimackó csoportunkban szerető óvó nénik, dadus nénik hivatásuknak tekintik a gyermekek személyiségfejlesztését, a biztonságos, örömteli óvodai élet biztosítását.

Visszajelzésekben, s a szülők elégedettségében megmutatkozik, megbecsülik és tisztelik azokat a hagyományokat, melyek közt nevelkedtek, így gyermekeik nevelését is gyakran az óvodára bízzák.

Városi szinten a mozgássérült kisgyermekek fejlesztése folyik, mely a hosszú évek során olyan érzékenységet alakított ki az itt dolgozókban, mely a nevelés–oktatás más területén is kiválóan kamatozik.

 

Az óvoda pedagógiai programjában első helyen a gyermekek egészségének védelme áll, melyhez ideális tornaszoba, udvar és sok-sok mozgásfejlesztő eszköz biztosított. Tapasztalt, elkötelezett óvó néni fogja össze a preventív tornát, a sok mozgást, az egészségmegőrzést, s a károsító hatások elkerülését célzó programot. Kiemelten figyelünk az egészséges életmód kialakítására, mind a táplálkozásra, levegőn tartózkodásra, egészség megőrzésére.


Vízhez szoktató programra saját óvó nénikkel a Kis utcai Óvodába járnak, mely nagy edzettséget biztosít a gyermekek számára.

A Mikes Óvodában a gyermekek legfontosabb tevékenysége a játék, a tanulási folyamatok ebben ágyazva szerveződnek. A munka során előtérbe helyeződik a tapasztalat, élményszerzés, a sok kirándulás, s legfontosabb a szabadjáték öröme.


Több éves múltra tekint vissza az óvodánkban megírt „Néphagyományőrző Programnak” a megvalósulása, mely gerincét a néphagyományőrzés, a hónapokra lebontott jeles napok nyomon követése, elődeink kultúrájának megőrzése alkotja. Negyedévente nagyszabású jeles napokhoz kötődő rendezvényeket szervezünk a családok részvételével is (pl. szüret, „Tök jó” napok, alma fesztivál, adventi készülődés, tél örömei, disznótor, juniális…). Kiemelten ápoljuk a család-óvoda jó kapcsolatát, ennek érdekében sok családi versenyt, kirándulást, kerékpártúrát szervezünk.

2014-től elnyertük a „Zöld Óvoda” címet, mely keretén belül kiemelt feladatunknak tekintjük a környezettudatos életmód bemutatását és tevékenység gyakorlását. Szelektíven gyűjtünk hulladékot, kertet ápolunk mind az udvaron, mind a csoportszobában. Folyamatosan gondozzuk növényeinket, kisállatainkat, kertünk madarait.

A mesék, az igényes irodalmi és ének-zenei anyag választása és közvetítése napi feladat. A „tiszta forrás” alapkövetelmény, mely, mint egy vezérfonal, a szakmai munka meghatározója.

A népi gyökerek, népzene, népdalok tisztasága gazdagítja napokat, színesíti az ünnepeket, ajándékot adva gyermeknek a további életéhez, ízlésviláguk megalapozásához.

Működik népi játék, néptánc csoport, melynek nagy sikere van. A gyermekek rendszeres fellépői a város rendezvényein: Gyermekek világnapján, Idősek Hetén, karácsonyi udvarban, idős otthonokban.

 

Az óvoda jövőképét, a folytonos megújulás, a partnerek igényeire való odafigyelés, gyermekeink számára a boldog óvodai élet biztosítása határozza meg.

 

Az óvoda hétfőtől-péntekig 6.45 órától 17.15 óráig fogadja a gyermekeket.


Galéria

Kapcsolat

Zalaegerszegi Belvárosi I. számú Óvoda Mikes Kelemen utcai Tagóvoda
8900 Zalaegerszeg, Mikes Kelemen u. 2/A.

Tagintézmény igazgató: Kovács Józsefné

Telefon:
+36 92/313-560
+36 92/630-267

E-mail:
mikesovi@zelkanet.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek: 
6.45 - 17.15

„Játékvár” a Mikes Kelemen úti Óvodáért Alapítvány
Adószám: 18956580-1-20
Bankszámlaszám: 10404900-49515354-55481018