Honlap testreszabása




készítette a honlap.hu

Ságodi Telephely

A Ságodi Csoportot 1991-ben alapították, kielégítve ezzel a városrész igényeit.
A városrész közösségi háza által közrefogott épületben, családias légkörben nevelkednek a kisgyermekek. Két óvónéni és két dajka néni nagy szeretettel neveli-oktatja, gondozza a gyermekeket. Kellemes, jól felszerelt csoportszoba és tornaterem, tágas udvar maximálisan kiszolgálja az igényeket. A feltételek optimális megléte és a magas szintű szakmai munka eredménye, hogy szívesen választják a szülők gyermekeik számára.
A csoport minden évben fogad és vállalja a nagyobb odafigyelést igénylő gyermek nevelését, fejlesztését is.
 
Az óvoda „Négyszögletű Kerek Erdő” Pedagógiai Programjában elsődleges a gyermekek egészségének óvása, védése a káros hatások csökkentése. A csoport részt vesz a Kis utcai Óvodában, vízhez szoktató programon, melynek célja a gyermekek edzettségének fokozása, vízbiztonság megszerzése.
Kiemelt helyen a játék áll, melyben minden gyermek megtalálja fejlettségének, érdeklődésének legmegfelelőbb tevékenységet, s ezáltal egész személyiségük fejlődik. Ehhez minden feltétel biztosított, a nyugodt légkör, a rugalmas napirend, és az ösztönző óvónői magatartás mind-mind ezt szolgálja.
 
Hitoktatást, logopédiai ellátást és a fejlesztő pedagógiai foglalkozást helyben biztosítja az óvoda a gyermekek számára. Drámapedagógus szakvizsgával rendelkező óvónőnk pedig a mindennapokban alkalmazza a drámajátékot, kihasználja annak fejlesztő hatását.
 
A Gébárti tó közelsége, a sok kirándulás, nagy élményt, tapasztalatszerzést biztosít valamennyi tagóvoda gyermeke számára szervezett, erdei ovi programban. A belvárosból érkező ovisok szívesen használják ki a városrész nyújtotta lehetőségeket, az állatsimogatót, a természeti megfigyeléseket.
Az óvodai csoport gyakran bekapcsolódik a városrész kulturális életébe: karácsonyi műsorral, a lucázás néphagyományának felelevenítésével, időseknek adott fellépéssel kedveskednek az itt lakóknak, színesítve ezzel is mindennapjaikat. A városrészben működő alapítvánnyal, nyugdíjas klubbal kapcsolatuk jó, gyümölcsöző. A szülőkkel történő közös programok erősítik a kapcsolattartást.
 
A boldog óvodai évek biztosítása mellett cél, hogy minden kisgyermek az iskolai élet megkezdéséhez szükséges fejlettséget elérje, s eljusson saját képességeinek legfelső szintjére.

Galéria

Kapcsolat

Zalaegerszegi Belvárosi I. számú Óvoda Ságodi telephely
8900 Zalaegerszeg, Ságodi u. 94/A.


Telefon:
+36 92/630-266

E-mail:
sagodovi@zelkanet.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek: 
6.45 - 17.15